Energetické asociace v kontextu třetího liberalizačního balíčku - Švecová, Lucie; Neděla, Radek; Pastorčák, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cílem diplomové práce je zejména zjistit, zda asociace ENTSO-E a ENTSOG nepřesahují své pravomoci. Dalším dílčím cílem je zjistit, zda činnost asociací nemůže být v rozporu s kartelovým právem. K dosažení těchto cílů je zapotřebí nejprve uvést čtenáře do problematiky a povšechně rozebrat třetí liberalizační balíček. Při dosahování cílů diplomové práce byly použity zejména metody dedukce, indukce, srovnávání a analýzy. Závěrem lze konstatovat, že pochybnosti ohledně pravomocí a činnosti asociace ve vztahu ke kartelovému právu byly liché.
Vedoucí práce: Radek Neděla
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses