Společnost s ručením omezeným - srovnání české a francouzské právní úpravy - Jedličková, Martina; Švarc, Zbyněk, 1950-; Grmelová, Nicole, 1975-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá společností s ručením omezeným v české a francouzské právní úpravě. Právě tento druh společnosti patří v obou zemích k nejčastěji zakládaným. Práce je rozdělena do několika kapitol. První kapitola pojednává o obecném úvodu k obchodním společnostem a o pramenech práva. Další kapitoly se věnují výhradně společnosti s ručením omezeným od jejího založení až po zánik. Zmíněna jsou práva a povinnosti společníků, orgány společnosti, kapitálová účast, daňový režim, likvidace a možné přeměny společnosti s ručením omezeným. Každá kapitola začíná českou právní úpravou, následuje právní úprava francouzská a vzájemná komparace.
Vedoucí práce: Zbyněk Švarc
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses