Japonsko-čínské vztahy převáží ekonomické zájmy nad politickými přístupy? - Košťál, Michal; Cihelková, Eva, 1952-; Stuchlíková, Zuzana, 1979-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá vztahy mezi Japonskem a Čínou. Snaží se zodpovědět, do jaké míry ovlivňují vzájemné politické vztahy jejich ekonomickou spolupráci, a jestli jsou tyto dvě oblasti silně propojeny nebo spíše odděleny. První kapitola se snaží identifikovat kulturní a historické faktory, které mají na dnešní vztahy Japonska a Číny největší vliv. Zvláštní prostor je věnován teritoriálnímu sporu o souostroví Senkaku ve Východočínském moři. Druhá kapitola popisuje vývoj japonsko-čínských politických a ekonomických vztahů od druhé světové války do současnosti. Třetí kapitola se věnuje perspektivám budoucích politických a ekonomických vztahů Japonska a Číny a změnám v postavení těchto zemí v asijsko-pacifickém regionu.
Vedoucí práce: Eva Cihelková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses