Analýza vybraných restauračních zařízení z pohledu zdravé výživy - Kremzerová, Daniela; Mlejnková, Lena; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Cílem práce je analyzovat nabídku a poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování dvou českých měst, Prahy a Ostravy. V práci jsou vymezena základní východiska týkající se stravovacích služeb a zdravé výživy jako součásti životního stylu. Je představena tradiční česká gastronomie a její vývoj. Diplomová práce dále poukazuje na stravovací návyky české populace a časté chyby ve stravování z hlediska zdravé výživy. Vlastní výzkum se věnuje analýze nabídky vybraných restauračních zařízení. Součástí je rozhovor s výživovým poradcem a dotazníkové šetření, které se zaměřuje na poptávku zdravé výživy ve veřejném stravování. Závěr práce je věnován konečnému shrnutí zjištěných dat a návrhům na možná zlepšení.
Vedoucí práce: Lena Mlejnková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses