Politika rozvojové spolupráce Světové banky - Neumannová, Lucie (2013)
Diplomová práce se zabývá fungováním a rozvojovou politikou Světové banky. Hlavním cílem je shrnout vývoj strategií Banky v jednotlivých dekádách její existence a zhodnotit vybrané nástroje, jež organizace používá v boji proti chudobě.