Uživatelská podpora na úřadech Ministerstva zemědělství - Pech, Jan; Novotný, Ota, 1971-; Kučera, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Tato práce se zabývá návrhem podoby helpdeskového systému a přínosem doporučení pro zvýšení kvality IT služeb uživatelům na úřadech rezortu Ministerstva zemědělství s využitím nejlepších praktik koncepce ITIL. Pro splnění svých cílů práce využívá jak doporučení ITILu 2011, tak výsledků z analýzy stávající podoby uživatelské podpory na jednotlivých úřadech a výstupů z helpdeskového systému Státního pozemkového úřadu. Důvodem k vypracování této práce je nesourodost v poskytování uživatelské podpory mezi jednotlivými úřady, která nezaručuje stejnou kvalitu zajišťování IT služeb uživatelům, nejsou vždy definovány jasné procesy pro řízení uživatelských hlášení či zvládání známých problémů a objevují se komplikace při spojování úřadů či poskytování uživatelské podpory napříč úřady. Struktura práce se skládá ze tří hlavních částí. V první části se čtenář seznamuje s definicí pojmu uživatelská podpora, s náplní její práce a nástroji, a také se seznamuje s pojmem ITIL s představením doporučení ITILu 2011 přínosných pro správu služeb IT. V druhé části práce analyzuje a představuje získaná data z výstupů z helpdeskového systému a také z dotazníků po jednotlivých úřadech rezortu ministerstva. Ve třetí části pak ze získaných informací práce navrhuje podobu a základní procesy sjednoceného helpdeskového systému zachovávajícího svrchovanost a potřeby jednotlivých úřadů a přináší doporučení pro podporu tohoto návrhu.
Vedoucí práce: Ota Novotný
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses