Rizika řeckého trhu očima českých podnikatelů a obchodníků - Plojhar, Václav (2013)
Cílem této bakalářské práce je identifikovat nejběžnější rizika, která se vyskytují na řeckém trhu, z pohledu českých podnikatelů a obchodníku a uvést příklady nejlepší možné způsoby jak proti těmto rizikům chránit a minimalizovat je. Tato práce je rozdělena do tří částí. V první části jsou obecně popsána rizika vyskytující se v mezinárodním obchodě, z nichž jsou popsány ty nejběžnější. Druhá část se věnuje samotnému mezinárodnímu obchodu mezi Českou republikou a Řeckou republikou. Ve třetí části jsou popsána specifická rizika a problémy, které se vyskytují na řeckém trhu, kde jsou uvedeny příklady, jak lze tyto rizika řešit. K vypracování práce bylo použito knižních publikací a internetových zdrojů jak od českých tak i od zahraničních autorů.