Teória európskej dezintegrácie - Olšiak, Matúš; Kratochvíl, Petr, 1975-; Rolenc, Jan Martin, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Napriek tomu, že teoretická literatúra zaoberajúca sa otázkou európskej integrácie je nesmierne bohatá, opačný proces k nej - dezintegrácia - doteraz unikal pozornosti akademikov. Vo svetle najväčšej hospodárskej krízy od 30. rokov 20. storočia by však ďalšie ignorovanie tohto javu bolo chybou. Cieľom tejto diplomovej práce je rozbor vplyvných teórií európskej integrácie v snahe zistiť nakoľko sú schopné uchopiť a vysvetliť hypotetickú dezintegráciu Európskej únie. Takáto analýza nám zároveň môže poskytnúť fundament pre vytvorenie ucelenej teórie európskej dezintegrácie. Pri skúmaní sa diplomová práca zameriava predovšetkým na jav nacionalizmu, ako na jednu z najčastejšie spomínaných hypotetických príčin európskej dezintegrácie.
Vedoucí práce: Petr Kratochvíl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses