Retailing v USA (se zaměřením na potraviny) - Gajdošová, Radka (2014)
Tato diplomová práce pojednává o maloobchodním prostředí v USA se zaměřením na potraviny. Práce je rozdělena do 9 kapitol. První z nich poskytuje teoretický úvod do maloobchodního prostředí, definuje základní pojmy a uvádí rozdělení maloobchodu. Další kapitola pojednává o formátech vyskytujících se na retailingovém trhu USA. Třetí kapitola teorie maloobchodu vhodně doplňuje o oblast logistiky v retailingu. Dále následuje obecná kapitola, zabývající se Spojenými státy americkými, která uvádí makroekonomické údaje a sociokulturní charakteristiky. Pátá kapitola je stěžejní částí celé práce, jelikož představuje samotný potravinový retailing v USA. Po ní následují trendy v maloobchodu a práce je doplněna poměrně rozsáhlým srovnáním potravinového maloobchodního trhu USA a Evropy.