Retailing v USA (se zaměřením na potraviny) - Gajdošová, Radka; Filipová, Alena, 1965-; Zeman, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato diplomová práce pojednává o maloobchodním prostředí v USA se zaměřením na potraviny. Práce je rozdělena do 9 kapitol. První z nich poskytuje teoretický úvod do maloobchodního prostředí, definuje základní pojmy a uvádí rozdělení maloobchodu. Další kapitola pojednává o formátech vyskytujících se na retailingovém trhu USA. Třetí kapitola teorie maloobchodu vhodně doplňuje o oblast logistiky v retailingu. Dále následuje obecná kapitola, zabývající se Spojenými státy americkými, která uvádí makroekonomické údaje a sociokulturní charakteristiky. Pátá kapitola je stěžejní částí celé práce, jelikož představuje samotný potravinový retailing v USA. Po ní následují trendy v maloobchodu a práce je doplněna poměrně rozsáhlým srovnáním potravinového maloobchodního trhu USA a Evropy.
Vedoucí práce: Alena Filipová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses