Aplikace Balanced Scorecard ve výrobním podniku - Oleinikova, Yekaterina; Neumaierová, Inka, 1960-; Plandor, Josef; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce na téma Aplikace Balanced Scorecard ve výrobním podniku se zabývá vytvořením poslání, vize, strategie a strategického systému řízení Balanced Scorecard pro společnost Abydos s.r.o. V teoretické části je popsána tvorba strategické analýzy a definována metoda Balanced Scorecard. V praktické části práce je nejprve představena společnost Abydos s.r.o. Pak je provedena strategická analýza a pomocí SWOT analýzy jsou identifikovány silné a slabé stránky, příležitosti a hrozby společnosti. Na základě strategické analýzy jsou stanoveny poslání a vize společnosti, následuje formulace strategie a definování strategických cílů v rámci čtyř perspektiv. Dále jsou určeny měřítka a strategické akce jednotlivých strategických cílů. V závěru je vytvořena strategická mapa, která je klíčovým nástrojem pro strategické řízení na základě metody Balanced Scorecard.
Vedoucí práce: Inka Neumaierová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses