Cloudové podnikové informační systémy pro malé a střední podniky - Horáček, Marek; Svatá, Vlasta, 1952-; Veber, Jaromír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2013)
Diplomová práce se zabývá analýzou možností Cloud Computingu pro řešení jak podnikového informačního systému, tak i jeho součásti pro řízení vztahů se zákazníky jako samostatné aplikace v malém a středním podniku. Dle průzkumu na českém trhu malých a středních firem jsem zjistil, jaký postoj firmy zaujímají k aplikacím provozovaným díky Cloud Computingovým řešením a jejich názor na Cloud Computing jako takový. Mým hlavním cílem bylo, analyzovat možnosti této relativně nové platformy a poukázat na její výhody a možná rizika. Práce je rozdělena do dvou částí. V první části jsem se zaměřil na teoretickou rovinu Cloud Computingu, kde jsou definovány základní pojmy a omezení, ze kterých budu v práci nadále vycházet. Druhou část práce jsem rozdělil na čtyři podkapitoly. V první podkapitole jsou porovnány systémy ERP nabízené buď ve verzi, která je zdarma, nebo jako Open Source vhodné pro použití na Cloud Computingové platformě. V druhé podkapitole jsou porovnány CRM systémy jako samostatné aplikace nabízené online jako SaaS. Třetí podkapitola se věnuje průzkumu trhu, který je zaměřený na postoj a použití Cloud Computingových aplikací v malých a středních podnicích. V závěrečné podkapitole jsou nabídnuty doporučení pro MSP při přechodu na Cloud Computing.
Vedoucí práce: Vlasta Svatá
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses