Interaktivní ekologické centrum Dolní Lomná - Wawroszová, Pavlína; Abrhám, Josef; Brůžková, Pavla; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Interaktivní ekologické centrum je moderní "muzeum", které bude zábavnou naučnou, ale i vzdělávací formou seznamovat návštěvníky s tématy věnujícími se ekologii a environmentu, bude propagovat přírodní a kulturní krásy regionu, ve kterém vzniká. Jeho zřizovatel infinity-progress o.s. získalo z fondů EU na projekt dotaci. Cílem diplomové práce je projekt představit, analyzovat jeho okolí a navrhnout pro něj vhodnou marketingovou komunikaci. Vedlejším cílem je vytvořit logo projektu a návrh propagačního plakátu. Práce je rozdělena na 4 kapitoly, z nichž první dvě tvoří část teoretickou. První z nich se věnuje vymezení základních pojmů oblastí, jichž se projekt dotýká. Jde o odvětví cestovního ruchu, neziskové organizace a také regionální politiku EU. Předmětem druhé kapitoly je marketing se zaměřením na jeho specifika v oblasti cestovního ruchu a služeb. Praktická část je tvořena popisem výchozí situace, za níž projekt vzniká, je provedena vnější i vnitřní marketingová analýza a v závěru kapitoly je popsán marketingový mix. Marketingová komunikace, jako jeden z nástrojů mixu je však předmětem samostatné, čtvrté kapitoly. Ta v několika krocích popisuje návrh komunikace, představuje nové logo i propagační materiál.
Vedoucí práce: Josef Abrhám
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses