Islamismus v současném světě a vliv občanské války v Sýrii na jeho šíření - Havlíčková, Blanka; Volenec, Otakar; Šabacká, Yvona, 1977-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Tato diplomová práce analyzuje ideový základ islamismu a zabývá se příčinami, které způsobují, že tento politický směr získává stále více příznivců jak na Blízkém východě, tak v západních zemích. Práce se zaobírá i fenoménem globalizace a tím pádem propojením islamistů v dnešním světě. V poslední kapitole práce jsou shrnuty informace o občanské válce v Sýrii, do které jsou zapojeni islamisté jak ze zemí Blízkého východu, tak zemí Západu. Cílem práce bylo dokázat, že občanská válka v Sýrii bude mít vliv na další šíření politické ideologie islamismu.
Vedoucí práce: Otakar Volenec
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses