Porovnání české společnosti s ručením omezeným a jejího založení a vzniku s Gesellschaft mit beschrankten Haftung (GmbH) v SRN - Čapková, Barbora (2013)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou společnosti s ručením omezeným v České republice a Německu. Zaměřuje se především na problematiku založení a vzniku této společnosti a hledá a komentuje případné rozdíly v úpravách daných zemí. Pro přehlednost je diplomová práce rozdělena do jednotlivých tematických celků, kdy v rámci každého celku je charakterizována nejprve právní úprava česká, poté německá a následně jsou obě úpravy komparovány. Cílem práce je čtenáři přiblížit základní rozdíly v obou právních úpravách.