Porovnání české společnosti s ručením omezeným a jejího založení a vzniku s Gesellschaft mit beschrankten Haftung (GmbH) v SRN - Čapková, Barbora; Kříž, Radim, 1965-; Hásová, Jiřina, 1954-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se zabývá charakteristikou společnosti s ručením omezeným v České republice a Německu. Zaměřuje se především na problematiku založení a vzniku této společnosti a hledá a komentuje případné rozdíly v úpravách daných zemí. Pro přehlednost je diplomová práce rozdělena do jednotlivých tematických celků, kdy v rámci každého celku je charakterizována nejprve právní úprava česká, poté německá a následně jsou obě úpravy komparovány. Cílem práce je čtenáři přiblížit základní rozdíly v obou právních úpravách.
Vedoucí práce: Radim Kříž
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses