Význam ekocertifikace v oblasti udržitelného cestovního ruchu - Bendová, Vendula; Petrů, Zdenka, 1953-; Indrová, Jarmila; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Diplomová práce si klade za cíl zhodnotit přínosy uplatňování ekologických certifikátů v odvětví cestovního ruchu v kontextu udržitelného rozvoje. V první části práce jsou uvedeny definice pro práci klíčových pojmů v cestovním ruchu, a charakterizovány jeho efekty pro společnost. Postupným vývojem vztahu člověka k životnímu prostředí se dostáváme až ke konceptu udržitelného rozvoje, potažmo udržitelnému cestovnímu ruchu. Druhá kapitola nás seznamuje s ekocertifikací, nástrojem udržitelného rozvoje cestovního ruchu, od definice pojmu, přes historický vývoj, typologii až k mezinárodnímu kontextu. Třetí kapitola se věnuje ekocertifikaci v České republice od jejích počátků až k současnému stavu, a vytváří tak základnu pro analýzu významu ekocertifikace pro podniky v České republice v závěrečné kapitole. Ve čtvrté kapitole je na základě výsledků z realizovaných šetření provedeno závěrečné zhodnocení významu ekocertifikace v oblasti cestovního ruchu a jejího budoucího vývoje.
Vedoucí práce: Zdenka Petrů
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: cestovní ruch [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses