Průběh a důsledky hospodářské krize v Německu - Hadrávek, Čeněk (2013)
Diplomová práce se zabývá aktuální hospodářskou krizí a jejími dopady na Spolkovou republiku Německo při zohlednění historických hospodářsko-politických aspektů. Hodnoceny jsou její dopady jak na spolkové, tak i zemské úrovni, neboť práce je založena na předpokladu o rozdílném zasažení jednotlivých spolkových zemí. Ten vychází z poznatků o hospodářsko-politických dějinách Německa ve druhé polovině 20. století, které jsou popsány v první kapitole práce. Druhá kapitola obsahuje analýzu aktuální hospodářské krize a popis jejího přenosu do Evropy. Poslední kapitola pak analyzuje 4 základní makroekonmické ukazatele - HDP, míru nezaměstnanosti, obchodní bilanci a míru inflace - a jejich vývoj během krize na různých úrovních.