Protikorupční opatření v České republice - Strategie vlády v boji proti korupci na období let 2011 a 2012 - Kala, Jiří; Vymětal, Petr; Kučera, František; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Smyslem diplomové práce je zhodnotit reálné dopady protikorupční politiky české vlády. Proto je nejprve rozebrán fenomén korupce a boje proti němu v obecné rovině. Následně jsou představeny jednotlivé protikorupční strategie od roku 1999 do roku 2010. Stěžejní část práce se věnuje analýze Strategie vlády v boji proti korupci na období let 2011 a 2012. Opatření této strategie jsou zkoumána ve světle doporučení nevládních neziskových organizací, které se věnují boji proti korupci. Jsou vytyčeny silné a slabé stránky protikorupční strategie a ukázány hlavní nedostatky, které je potřeba co nejdříve řešit. Třetí část práce přináší návrhy řešení jednotlivých problémů, které vzešly z předložené analýzy. K tomu jsou využity především doporučení protikorupčních organizací v rámci iniciativy Rekonstrukce státu a Strategie vlády v boji s korupcí na období let 2013 a 2014. Závěr práce potom ukazuje do jaké míry je současná protikorupční politika české vlády úspěšná.
Vedoucí práce: Petr Vymětal
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: politologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses