Vnitropolitický vývoj v Keni od 90. let 20. století - Nováková, Martina; Kochan, Jan, 1977-; Pavlicová, Vendula; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Bakalářská práce se zabývá vnitropolitickým vývojem v Keni sdůrazem na období od 90. let 20. století. První část práce přibližuje demokratický vývoj subsaharské Afriky po skončení studené války a podmínky ovlivňující demokratizaci těchto států. Druhá kapitola se primárně zaměřuje na Keňu a její vnitropolitický vývoj, ale také jsou zde vysvětleny historické souvislosti a aplikovány podmínky demokratizace. Třetí část je věnována analýze 2 nejdůležitějších událostí v Keni v posledním desetiletí, a to a to prezidentským volbám v roce 2007 a přijetí nové keňské ústavy v roce 2010. Závěrečná kapitola se zabývá interpretací současného stavu demokracie spolu se 3 scénáři, které ilustrují budoucí vnitropolitický vývoj v Keni.
Vedoucí práce: Jan Kochan
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní studia - diplomacie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses