Hospodářské vztahy mezi Čínou a Tchaj-wanem - Šebesta, Filip (2013)
Tato bakalářská práce pojednává o vývoji hospodářských vztahů mezi ČLR a Tchaj-wanem s důrazem na poslední tři dekády. Hlavním cílem je odpovědět na o otázku, jaký vliv měl vývoj politického statusu Tchaj-wanu na vzájemné hospodářské vztahy s ČLR a jaké důsledky z toho pro obě země plynou.