Význam mikrofinancování pro rozvoj ve střední Asii - Pavlíček, Jiří (2014)
Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat dopady mikrofinancování na ekonomiky jednotlivých zemí z regionu střední Asie. Pro analýzu byly vybrány státy Kyrgyzstán, Tádžikistán a Kazachstán. První část práce se věnuje sociálněekonomickému vývoji a situaci ve vybraných zemích. Druhá část práce analyzuje konkrétní podobu mikrofinancování a přístup vlád k této oblasti finančního sektoru. Závěrečná část práce srovnává dopady mikrofinancování na vybrané ekonomiky mezi sebou. Součástí práce je také komparace charakteru mikrofinancování ve střední Asii s vizí Muhammada Yunuse, průkopníka moderní podoby mikrofinancování.