Význam mikrofinancování pro rozvoj ve střední Asii - Pavlíček, Jiří; Šaroch, Stanislav, 1970-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2014)
Hlavním cílem diplomové práce je analyzovat dopady mikrofinancování na ekonomiky jednotlivých zemí z regionu střední Asie. Pro analýzu byly vybrány státy Kyrgyzstán, Tádžikistán a Kazachstán. První část práce se věnuje sociálněekonomickému vývoji a situaci ve vybraných zemích. Druhá část práce analyzuje konkrétní podobu mikrofinancování a přístup vlád k této oblasti finančního sektoru. Závěrečná část práce srovnává dopady mikrofinancování na vybrané ekonomiky mezi sebou. Součástí práce je také komparace charakteru mikrofinancování ve střední Asii s vizí Muhammada Yunuse, průkopníka moderní podoby mikrofinancování.
Vedoucí práce: Stanislav Šaroch
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses