Monitoring cykloturistiky a vyhodnocení přínosu Labské stezky pro Ústecký kraj - Albínyiová, Eva (2013)
Cílem diplomové práce je monitorovat a zanalyzovat cykloturistiku na vybraném území České republiky. Práce se zaměřuje na Labskou stezku a její ekonomický přínos pro vybrané území, jímž je Ústecký kraj. Teoretická část diplomové práce seznamuje čtenáře se základními pojmy spojenými s cyklistickou dopravou, financováním a organizací řízení cykloturistiky v ČR. Praktická část analyzuje Labskou stezku jako turistický produkt a následně vyhodnocuje ekonomický přínos z výsledků zjištěných dotazníkovým šetřením s daty získaných ze sčítačů.