Udržitelný rozvoj cestovního ruchu ve vybrané destinaci - CHKO Kokořínsko - Svobodová, Eliška (2013)
Diplomová práce se zabývá udržitelným rozvojem cestovního ruchu v chráněné krajinné oblasti Kokořínsko. Cílem práce je zhodnotit současný stav udržitelného cestovního ruchu v této destinaci a nastínit perspektivy jeho dalšího rozvoje. V teoretické části se práce věnuje vymezení pojmu udržitelný rozvoj a jeho aplikací na cestovní ruch v chráněných územích. Praktická část nejprve charakterizuje chráněnou krajinnou oblast Kokořínsko. Dále se zabývá organizací cestovního ruchu a analýzou nabídky šetrných forem cestovního ruchu. Součástí práce je celkové zhodnocení provedené na základě SWOT analýzy, vybraných indikátorů udržitelného rozvoje cestovního ruchu a dotazníkového šetření mezi účastníky cestovního ruchu, rezidenty, podnikateli v oblasti cestovního ruchu a obcemi na území chráněné krajinné oblasti Kokořínsko.