Konkurenceschopnost cestovního ruchu v rámci EU - Kytková, Petra (2013)
Cílem této práce je posoudit konkurenceschopnost cestovního ruchu Evropské unie -- stanovit která hodnocení konkurenceschopnosti jsou adekvátní pro cestovní ruch a jaké postavení v nich zaujímá Evropská unie a její členské státy. Dále je v práci rozebrána politika cestovního ruchu Unie, zmíněny základní dokumenty a nastíněny příležitosti budoucího rozvoje cestovního ruchu a posílení jeho konkurenceschopnosti. Závěrem je analyzován konkrétní projekt, který je příkladem podpory výše zmíněné konkurenceschopnosti.