Bezpečnostná politika Francúzska v dobe prezidenta Nicolasa Sarkozyho - Petričková, Soňa (2013)
Ako teoretický základ bol pre túto prácu vybraný neorealizmus. V práci je venovaná prvá časť zmenám v národnej bezpečnosti Francúzska počas prezidenta Sarkozyho po vydaní novej doktríny v oblasti obrany. Neskôr je podrobnejšie analyzovaný návrat Francúzska do integrovaných štruktúr NATO ako jednej zo zmien, a takisto je uvedený príklad francúzskej odpovede na medzinárodnú bezpečnostnú hrozbu.