Bezpečnostná politika Francúzska v dobe prezidenta Nicolasa Sarkozyho - Petričková, Soňa; Eichler, Jan, 1952-; Dubský, Zbyněk, 1974-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Ako teoretický základ bol pre túto prácu vybraný neorealizmus. V práci je venovaná prvá časť zmenám v národnej bezpečnosti Francúzska počas prezidenta Sarkozyho po vydaní novej doktríny v oblasti obrany. Neskôr je podrobnejšie analyzovaný návrat Francúzska do integrovaných štruktúr NATO ako jednej zo zmien, a takisto je uvedený príklad francúzskej odpovede na medzinárodnú bezpečnostnú hrozbu.
Vedoucí práce: Jan Eichler
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses