Rastlinná výroba vo svete so zameraním na obilniny a olejniny - Sárazová, Klára; Vošta, Milan, 1962-; Kašpar, Václav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Cieľom tejto diplomovej práce je analýza súčasných trendov produkcie, spotreby a obchodu s obilninami a olejninami. Okrem toho sa práca snaží poukázať na neustále vzrastajúci význam týchto dvoch skupín rastlinnej výroby. Taktiež sa zaoberá otázkou klesajúceho rastu celosvetovej poľnohospodárskej produkcie vo vzťahu k rastúcej populácii a faktormi, ktoré vplývajú na cenu poľnohospodárskych komodít. Celá práca je koncipovaná do troch hlavných kapitol. Prvá poskytuje predovšetkým teoretický rámec a obsahuje definície pojmov, činitele rozmiestnenia a mnohé iné základné údaje. Druhá kapitola sa zameriava na rastlinnú výrobu vo svete a jej trendy, pričom sa venuje hlavne skupine obilnín a olejnín. Posledná kapitola napokon analyzuje svetový obchod s obilninami a olejninami. Taktiež skúma faktory, ktoré vplývajú na ceny poľnohospodárskych komodít a v závere uvádza predikcie budúceho vývoja sektora obilnín a olejnín.
Vedoucí práce: Milan Vošta
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses