Problematika distribuční sítě farmaceutického průmyslu - Novotná, Ivana (2013)
Cílem této diplomové práce je popisně analyzovat proces distribuce léčivých přípravků v České republice a ověřit jeho efektivní fungování. První část práce je zaměřena na definování klíčových pojmů a představení teoretických východisek práce (specifika trhu s léčivými přípravky, historie farmacie, aktuální vývoj a predikce budoucího vývoje trhu s léčivými přípravky). Ve druhé části jsou popsány jednotlivé subjekty, které se účastní distribuční sítě České republiky - výrobce, distributor a lékárna.