ANALÝZA MARKETINGOVÉ STRAGEGIE ZNAČKY BIOTHERM HOMME - Radášová, Nikola (2014)
Cílem diplomové práce je přiblížit čtenáři novou rychle rostoucí tržní kategorii pánské kosmetiky prostřednictvím analýzy marketingové strategie vybrané značky selektivní pánské kosmetiky Biotherm Homme a návrhem na zlepšení její pozice na českém trhu. Práce je rozdělena do pěti kapitol. První kapitola vymezuje teoretická marketingová východiska, definuje základní strategické pojmy a popisuje tvorbu marketingového plánu. Úkolem druhé kapitoly je zmapovat vývoj pánské kosmetiky na mezinárodním trhu a jeho porovnání s ne tolik rozvinutým českým trhem. Pozornost je věnovaná také historii této tržní kategorie a poznatkům o mužském spotřebitelském a nákupních chování v dané kategorii. Třetí kapitola se soustředí na představení samotné zkoumané značky Biotherm Homme, její marketingové strategie a současnou pozici na trhu. Obsahem čtvrté kapitoly jsou výsledky důkladného kvantitativního i kvalitativního průzkumu trhu, který má čtenáři poskytnout bližší pohled na dané téma na českém trhu a dále přináší cenné informace pro vypracování poslední kapitoly. Poslední pátá kapitola se zabývá doporučeními na zlepšení současné pozice zkoumané značky na českém trhu. Autorka v ní navrhuje konkrétní kroky dle jednotlivých složek marketingové mixu, které mají za cíl primárně zvýšit povědomí o této značce na českém trhu a podpořit rekrutaci nových zákazníků, a tím pádem i zvýšit prodeje a tržní podíl.