Oceňování společnosti Model Obaly, a.s. - Šidák, Martin; Scholleová, Hana, 1964-; Erlitz, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2014)
Diplomová práce se zabývá oceněním společnosti Model Obaly, a.s. Hlavním cílem práce je stanovení tržní hodnoty společnosti k 1. 5. 2014 pro potenciálního externího investora. Pro samotné ocenění podniku je použita výnosová metoda diskontovaného peněžního toku pro akcionáře a věřitele (FCFF). Pro správné stanovení tržní hodnoty společnosti Model Obaly, a.s. je také zpracována finanční a strategická analýza, které patří mezi vedlejší cíle diplomové práce. V rámci strategické analýzy autor provedl rozbor makro a mikroprostředí pomocí PEST, SWOT analýzy a Porterovy analýzy 5 konkurenčních sil. Finanční analýza zahrnuje jak horizontální, tak vertikální rozbor účetních výkazů, analýzu poměrových ukazatelů a ekonomické přidané hodnoty. V rámci procesu ocenění společnosti je vypracován finanční plán, s jehož pomocí je stanovena tržní hodnota společnosti k 1. 5. 2014.
Vedoucí práce: Hana Scholleová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses