Využití potenciálu sociálních médií pro korporátní komunikaci - Škoda, Michal (2013)
Tato diplomová práce se zabývá využitím sociálních médií v marketingové a korporátní komunikaci. V teoretické části se práce zaměřuje na důvody, proč uživatelé sociální sítě využívají a proč se na nich spojují se značkami, představuje nejvýznamnější sociální sítě na českém trhu a jejich marketingový potenciál. Praktická část práce je zaměřena na analýzu využití sociálních sítí pivními značkami u nás za použití analytického nástroje Socialbakers Analytics. Následně je provedeno porovnání s korporátní komunikací velké světové pivovarské společnosti. V závěrečné fázi práce je vyhodnocen provedený online průzkum zaměřený na využití sociálních sítí českými uživateli a jejich postoj k možnosti setkávat se s korporátní komunikací společnosti Plzeňský Prazdroj na sociálních sítích. Závěr obsahuje doporučení ohledně kanálů a témat používaných v korporátní komunikaci na sociálních sítích této velké české pivovarské společnosti.