Zapojenie Svätej stolice do medzinárodných vzťahov - Pospíšilová, Jana; Kratochvíl, Petr, 1975-; Doležal, Tomáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Práca sa venuje špeciálnemu aktérovi medzinárodných vzťahov -- Svätej stolici, predstaviteľovi rímskokatolíckej cirkvi. Analyzuje jej jednanie hlavne v otázke uznania nového štátu za využitia primárne oficiálneho diskurzu jej diplomatickej reprezentácie. V rámci rétoriky Svätej stolice je sledovaný postoj voči kritériam pre uznanie nového štátu, ktoré sú odporúčané štátnym aktérom. Podobnosti a odlišnosti so štátnym aktérom hľadá taktiež v oblasti typického jednania malých štátov v zahraničnej politike. Prípadová štúdia, na ktorej je daná anlýza postavená, sa zameriava na územie Palestíny a otázke jej celosvetového uznania za štát, ktorá je už dlhodobo výraznou témou zahraničnej politiky.
Vedoucí práce: Petr Kratochvíl
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní politika a diplomacie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses