Vztahy Ruska a EU v oblasti energetiky - Sapronova, Yulia; Vondrušková, Barbora, 1977-; Machytka, Daniel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá vztahy Evropské Unie a Ruska v oblasti energetiky. Jejím hlavním cílem je zkoumání, nakolik je v dnešní době klíčová energetická spolupráce mezi EU a Ruskem a zda jak pro Evropskou Unii, tak pro Rusko existují reálné alternativy. První kapitola se zaměřuje na historický vývoj vztahů a utváření energetické politiky EU a Ruska. Ve druhé kapitole se popisuje současný stav a identifikují se základní drivery rusko-evropských vztahů, oblasti spolupráce i problematické oblasti. Poslední kapitola pojednává o nových tendencích vývoje, řeší se otázka Evropské závislosti na Rusku a polemizuje se o možné změně v pozadí současných událostí na Ukrajině.
Vedoucí práce: Barbora Vondrušková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses