Kvalitatívne faktory v pozadí finanančenej výkonnosti podniku - Mikitová, Ingrida; Buus, Tomáš, 1977-; Marek, Petr; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2013)
Cieľom mojej diplomovej práce je formou rešerší odbornej literatúry a článkov rozobrať vplyv kvalitatívnych ukazovateľov na finančnú výkonnosť podniku a poukázať na ich priamy alebo sprostredkovaný dopad. V úvode vysvetlím základné pojmy týkajúce sa výkonnosti podniku a kategorizácie výkonnostných ukazovateľov. V ďalšej časti poskytnem prehľad najčastejších kvalitatívnych ukazovateľov a na základe odbornej literatúry a článkov rozoberiem ich vplyv na výkonnosť podniku. V práci sa venujem aj spôsobu merania vplyvu kvalitatívnych faktorov na finančné výsledky a prepojeniu systémov merania výkonnosti a manažmentu kvality. Popisujem taktiež základné princípy manažmentu kvality: ISO normy a model EFQM, na ktorých je jasne vidieť ich zacielenie na kvalitatívne aspekty výkonnosti podniku spomínané v mojej práci. V závere poukazujem na najčastejšie chyby, ktoré jednotlivé firmy robia pri snahe zaviesť sledovanie vplyvu týchto faktorov na výkonnosť.
Vedoucí práce: Tomáš Buus
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2015
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2015
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses