Průzkum povědomí vybrané skupiny obyvatel Plzně o kvalitě pitné vody - Matušková, Aneta (2014)
Tato bakalářská práce se dělí na dvě části, a to teoretickou část a praktickou část. Práce mapuje povědomí vybrané skupiny obyvatel Plzně o kvalitě pitné vody a tou skupinou jsou rodiny s malými dětmi. V teoretické části jsou vysvětleny některé pojmy týkající se kvality vody, vývoje stavu vody, znečišťování vody, ochrany vody, práv na informace a lokálních anket. Tyto pojmy jsou důležité na úvod mé práce uvést pro zlepšení představy, jak je voda důležitá a že je důležité být informován o její kvalitě, načež navazuje praktická část. V praktické části se zaměřuji přímo na průzkum, který byl proveden na jihu Plzně. Tento průzkum měl objasnit povědomí rodin s malými dětmi o kvalitě pitné vody. A v závěru uvádím svůj návrh, který by měl problém s pitnou vodou v Plzni přímo zviditelnit pro rodiče s malými dětmi