Aplikácia a využitie Lean metodológie v IT organizácií - Huba, Samuel; Martínez, Felipe; Koliš, Karel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Cieľom práce bolo analyzovať použitie Lean metodológie v prostredí IT organizácie so sústredením sa na 4 dimenzie implementácie: Procesy, Meranie výkonnosti, Organizačná štruktúra a Podniková kultúra. Úvod práce bol venovaný zhrnutiu teoretických konceptov a princípov Lean metodológie. Špecifiká IT odvetvia a IT organizácie boli uvedené spoločne s popisom organizácie a východísk implementácie v skúmaných projektoch. V metodologickej časti boli predstavené postupy a metódy výzkumu. Výsledkom práce bolo kvantitatívne zhodnotenie implementácie pomocou matíce osvedčenej praxe a matíc implementácie projektov. Výsledky skúmania boli následne doplnené o odporúčania a navrhy na vylepšenie pre ďalšie potenciálne projeky. Najdôležitešie odporúčania boli formulované k zmena podnikovej kultúry, flexibilnejšiemu projektovému plánovaniu implementácie pomocou Agile DMAIC, sústredeniu sa na potreby zákazníka predstavením novej dimenzie Hlas zákazníka a zavedeniu infraštruktúry neustáleho zlepšovania každého aspektu fungovania podniku.
Vedoucí práce: Felipe Martínez
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses