Zhodnocení finanční situace ve vybrané organizaci - Suchá, Kristýna; Vinšová, Tereza; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Pevná, Jana (2014)
Bakalářská práce se zabývá teoretickým vymezením jednotlivých metod finanční analýzy a jejich praktickým využitím. Cílem bakalářské práce je zhodnocení finanční situace firmy Pekstra spol. s r.o. v letech 2008 až 2012. Finanční situace je hodnocena na základě účetních výkazů a za pomoci využití vybraných metod finanční analýzy - horizontální a vertikální analýzy, analýzy fondů finančních prostředků a poměrové analýzy. Dále je pomocí bankrotních a bonitních modelů zjištěna úroveň finančního zdraví firmy
Vedoucí práce: Tereza Vinšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: firmy; finanční analýza; management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; firms; financial analysis; bachelor's theses