Analýza hodnotových strategií investování na amerických burzách - Procházka, Lukáš (2014)
Hlavním účelem této práce je analyzovat výnosnost hodnotových strategií investování na amerických akciových trzích. Na historických datech jsou pomocí vybraných fundamentálních indikátorů akciové tituly rozděleny na hodnotové (value) a růstové (growth) a je navržena nová metoda identifikace těchto skupin. Dva odlišné investiční přístupy jsou analyzovány z hlediska výnosnosti i rizikovosti a jsou porovnány s vývojem akciových indexů