Analýza hodnotových strategií investování na amerických burzách - Procházka, Lukáš; Novák, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu; Bína, Vladislav, 1979- (2014)
Hlavním účelem této práce je analyzovat výnosnost hodnotových strategií investování na amerických akciových trzích. Na historických datech jsou pomocí vybraných fundamentálních indikátorů akciové tituly rozděleny na hodnotové (value) a růstové (growth) a je navržena nová metoda identifikace těchto skupin. Dva odlišné investiční přístupy jsou analyzovány z hlediska výnosnosti i rizikovosti a jsou porovnány s vývojem akciových indexů
Vedoucí práce: Michal Novák
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2014
Obsahuje bibliografii
Rok obhajoby 2014
Keywords: finanční investování; akcie; zisk; management [obor dipl. práce]; diplomové práce; financial investments; stocks; profit; master's theses