Návrh systému vyhodnocování efektivity komunikačních kampaní případová studie IBM CEE - Váňová, Michaela (2013)
Diplomová práce "Návrh systému vyhodnocování efektivity komunikačních kampaní: případová studie IBM CEE" se zaměřuje na vyhodnocování komunikačních kampaní marketingových oddělení. Hlavním cílem práce je návrh systému vyhodnocování efektivity komunikačních kampaní, včetně návrhu implementace daného systému. Jedná se o koncepční práci vycházející z teoretické části a ze zkušeností při implementaci daného systému v rámci IBM CEE. Teoretická část postupně definuje marketingový mix, měření jeho efektivnosti, benchmarking, KPIs, ROI. Tyto kapitoly jsou doplněny o rešerši zahraničních studií, které se danou problematikou zabývají. V praktické části je nejprve představena společnost IBM, region CEE, výchozí situace v marketingovém oddělení společnosti a její marketingová strategie. Na tyto kapitoly navazuje popis implementace navrhnutého vyhodnocovacího systému v IBM STG CEE. Závěr praktické části práce zkušenosti z implementace zobecňuje a současně shrnuje klíčová doporučení pro využití navrhnutého systému v dalších společnostech.