Marketingový plán beachvolejbalových areálů v České republice - Marková, Kristýna (2013)
Popularita plážových sportů, zejména pak beach volejbalu, neustále stoupá. Poptávka tak převyšuje nabídku, a to zejména v zimním období, kdy jsou mezi 18-21 h všechny pražské areály plné. Zatímco v Praze se nachází deset areálů, které nabízí celoroční provoz, mimo Prahu je areálů s celoročním provozem pouze šest. V teoretické části práce je představen souhrn vědění o sportovním marketingu a marketingovém plánu aplikovaném na sportovní produkt. V praktické části je pomocí deskriptivní a empirické metody analyzován marketingový mix beach volejbalových areálů v České republice. Závěrem praktické části je provedena případová studie, která se zabývá marketingovým plánem konkrétního beach volejbalového zařízení. Cílem práce je analýza současného trhu s beach volejbalovými areály a vytvoření marketingového plánu konkrétního sportovního zařízení, který by tak byl inspirací a přínosem pro stávající i nové beach volejbalové areály.