Návrh databázového řešení pro soukromou oční kliniku Gemini, s.r.o. - Kadlec, Jakub; Palovská, Helena, 1959-; Sramka, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Práce si klade za cíl poskytnout analýzu a návrh databázového řešení pro soukromou oční kliniku Gemini, s.r.o, která každodenně zpracovává velké množství dat využívaných lékaři, pro administrativní účely, ale také jako podkladové materiály pro automatizované laserové operační přístroje. Doposud však jsou data přenášena fyzickými soubory, což s sebou nese velkou pravděpodobnost subjektivních chyb a redundance v datech. Analýza byla provedena po vícečetných konzultacích s IT oddělením kliniky a návrh se opírá o vlastní průzkum jejích informačních a podnikových procesů. Práce popisuje analýzu a návrh databáze nejdříve teoreticky, a poté nabízí ucelený návrh komplexního databázového řešení včetně zamyšlení nad implementací objektově-relačních prvků, které by usnadnily propojení databáze se zmíněnými automatizovanými operačními přístroji, jejichž rozhraní je psáno v objektovém jazyce C#. V práci je rovněž uveden způsob, jakým je možné s daty pomocí metod v tomto programovacím jazyce manipulovat. Celkově tak práce navíc může sloužit jako úvaha nad implementací moderních databázových přístupů v oblasti, ve které v době psaní práce typicky takový přístup chybí.
Vedoucí práce: Helena Palovská
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses