Použití kvantitativních metod pro podporu rozhodování při stanovení základní strategie cíleného marketingu a Marketing Engineering - Kryst, Tomáš; Jablonský, Josef, 1955-; Zouharová, Martina; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2014)
Diplomová práce se zabývá pouţitím kvantitativních a statistických metod pro podporu rozhodování v marketingu. Především se zabývá postupy, které se pouţívají v praxi pro stanovení základní strategie cíleného marketingu S-T-P. Aplikace tohoto přístupu vyţaduje softwarovou podporu, a proto jsou představeny počítačové programy, které se v praxi k tomuto účelu pouţívají. Práce se také zabývá omezeními této strategie a představuje dva přístupy pro generování inovací - laterální marketing a strategii modrého oceánu. Na případové studii zpracované za pomocí pseudoreálných dat ukazuje autor samotné pouţití metod v praxi.
Vedoucí práce: Josef Jablonský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonometrie a operační výzkum [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses