Project management v praxi - Králová, Eliška (2014)
Pro plánování a realizaci podnikatelských záměrů se běžně využívá principů projektového řízení. Tato práce využívá standardní nástroje a metody projektového řízení pro zpracování projektu, jehož cílem je vylepšení vlastností nabízeného produktu (online vzdělávací hra). Tento projekt je specifický tím, že je založen na bázi dobrovolnosti, disponuje malým počtem zdrojů a je velmi citlivý na požadavky trhu. Řízení projektu je rozčleněno podle fází jeho životního cyklu: koncepční fáze, fáze plánu, řídící fáze a fáze předání. V rámci této práce jsou rozebrány pouze první tři fáze, přičemž největší důraz je kladen na plánovací fázi, která za využití různých metod (CPM, PERT) hledá odpověď na otázku, zda je možné projekt dokončit včas. Výstupy časových analýz jsou doplněny analýzou zdrojů, která upřesňuje celkovou dobu trvání projektu. Řídící fáze využívá metod teorie rozhodování pro řešení problémů při realizaci projektu a hodnotí využití plánů při realizaci projektu.