Preference lidí k bydlení - příklad satelitních obcí - Trávníčková, Iveta; Vejchodská, Eliška, 1978-; Kalabisová, Jana; Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta (2013)
Diplomová práce zkoumá preference lidí k bydlení, konkrétně k bydlení v satelitních vesnicích. Suburbia přináší negativní ekonomické, ekologické a sociální důsledky a s jejich růstem se potýká většina velkoměst v rozvinutých zemích. Cílem práce bylo zkoumat důvody, proč se lidé stěhují do satelitních vesnic a jak se mění jejich preference. Tato otázka byla testována pomocí dotazníkového šetření provedeným v Jesenici u Prahy. Do této lokality se stěhují obyvatelé, kteří chtějí bydlet v domě se zahradou, v klidném a čistém prostředí. Nepotvrdil se názor, že by suburbium vyhledávali obyvatelé kvůli sociálnímu statutu a prestiži.
Vedoucí práce: Eliška Vejchodská
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Národohospodářská fakulta, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: ekonomika a správa životního prostředí [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses