Vliv hazardního průmyslu na svět sportu - Kouřil, Jakub; Novotný, Jiří, 1946 leden 6.-; Špaček, Martin; Vysoká škola ekonomická v Praze. Podnikohospodářská fakulta (2013)
Tato práce se zabývá problematikou financování sportu z výnosu loterií a jiných podobných her. Záměrem je komplexně představit vztah hazardu ke sportu. Úvodní teoretická část vysvětluje terminologii a princip fungování hazardních společností, včetně historického vývoje. Dále se zaměřuje na určení pozitivních a negativních externalit hazardu směrem ke sportu. Praktická část popisuje klíčovou právní normu pro fungování hazardu v České republice. Dále zhodnocuje důsledky pro sport způsobené legislativními změnami v posledních letech. Následuje analýza financování sportu z výnosů loterií ve vybraných státech EU. Závěrečná část pojednává o (de)regulaci sázkového odvětví v Evropě.
Vedoucí práce: Jiří Novotný
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta podnikohospodářská, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková ekonomika a management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses