Komparace produktů pojišťoven - Ullrych, Radek; Drozen, František; Šípek, Ladislav; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práce se věnuje problematice životního pojištění. Cílem je porovnání produktů životního pojištění na trhu v České republice. Struktura práce se dělí na teoretickou a praktickou část. Teoretická sekce nejprve shrnuje elementární pojmy, které se používají v pojišťovnictví, popisuje subjekty na českém pojistném trhu a snaží se zachytit jeho vývoj. Předmětem popisné části jsou také jednotlivé formy životního pojištění s charakterizováním jejich výhod a nevýhod. Poslední kapitolou teoretické části je zhodnocení dopadu zavedení UNISEX sazeb do životního pojištění. Praktický oddíl je rozčleněn do několika sekcí, ve kterých jsou detailně analyzovány produkty investičního životního pojištění a na modelových příkladech porovnány konkurenční produkty mezi sebou. V závěru je provedeno celkové shrnutí a zhodnocení výsledků.
Vedoucí práce: František Drozen
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses