Pozícia Nemecka v kontexte súčasných ekonomických problémov Európskej únie - Kútna, Dominika; Hnát, Pavel, 1981-; Neumann, Pavel, 1956-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2013)
Diplomová práca Pozícia Nemecka v kontexte súčasných ekonomických problémov Európskej únie je zameraná na charakteristiku stavu hospodárstva a konkurencieschopnosti Nemecka, analýzy ktorých plynú najdôležitejšie výzvy, ktoré budú zohrávať nemalú úlohu v ďalšom vývoji nemeckej ekonomiky a jej prepojenosti s ekonomikou Európskej únie. Prvá kapitola sa zameriava na súčasný stav nemeckého hospodárstva z pohľadu hlavných ekonomických ukazovateľov, ktorými sú analýza ekonomickej sily obyvateľstva, hrubý domáci produkt a podnikateľské prostredie. Druhá kapitola venuje pozornosť analýze konkurencieschopnosti, a to z pohľadu trhov práce, trhov tovarov a služieb a investičnej pozície Nemecka. Tretia kapitola je východiskom pre dve predchádzajúce a určuje hlavné výzvy nemeckého hospodárstva v súčasnosti, ktoré naberajú na svojom význame do budúcnosti nielen pre Nemecko, ale aj pre Európsku úniu. Záverečná časť mojej práce sa zameriava na možné riešenia týchto výziev, ktoré môžu napomôcť nielen nemeckej ekonomike, ale najmä ekonomike Európskej únie stať sa najkonkurencieschopnejším celkom sveta.
Vedoucí práce: Pavel Hnát
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2014
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2014
Způsob přístupu: Internet
Keywords: mezinárodní obchod [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses